Jämföra bankerna

Den svåra frågan är vad man ska byta till. Alla banker har ju sina olika sätt att räkna ut avgifter och liknande på. Det är med andra ord inte helt enkelt att jämföra bankerna.

Det finns dock i regel alltid någon bank som har bättre villkor än vad du för tillfället har. Du kan därför i regel spara och tjäna pengar på tre sätt om du byter bank: 

  • Dina avgifter kan bli lägre.
  • Räntan på dina sparpengar kan bli högre.
  • Räntan du betalar på ditt bolån kan bli betydligt lägre.

Det finns några mycket bra verktyg för att jämföra avgifter och räntevillkor för de tjänster du är intresserad av. Dessa verktyg ska du använda dig av!

Avgifter

Konsumenternas vägledning om Bank och Försäkring (se sidan länkar) har en utmärkt webbsida där du kan jämföra kostnader och avgifter för de tjänster du är intresserad av.

Räntevillkor

Comboloan (se sidan länkar) har en utmärkt webbsida där du kan jämföra räntevillkor för de tjänster du är intresserad av. Se även sidan bolån för ytterligare jämförelser.

Kom ihåg att först jämföra bankernas officiella räntor. Därefter kan du, via deras (Comboloan) forum, se vad medlemmarna har lyckats förhandla till sig för bästa ränterabatter! Du kan även se vad personer inom ditt postnummerområde har lyckats förhandla sig till. Det kan vara en värdefull information och indikation.

Jämförelsen

Teckna ned jämförelsen i mallen i e-boken (eller på ett papper eller via datorn i ett exceldokument). I den första kolumnen listar du de tjänster du är intresserad av. I de följande kolumnerna (en för respektive bank du vill jämföra) fyller du i avgifter och räntevillkor etc. Detta utgör en bra grund för att välja ut de banker du vill titta närmare på och förhandla med. Utifrån ovanstående jämförelser väljer du ut ett par banker som du själv tycker verkar mest intressanta.

Fler tips om detta finns i min e-bok!

Tillbaka till verktyg.

Visit make up schools nyc to find out more regarding make-up